2 september 2021

Covid-19 – information för dig som ska besöka Folktandvården

För oss på Folktandvården är det viktigt att du känner dig trygg när du besöker oss. Vi tar ansvar och anpassar vår verksamhet enligt rekommendationer från Folkhälsomyndigheten

Här får du veta vad du behöver tänka på inför ditt besök. Var rädd om dig själv och andra.

Boka om din tid hos om du har feber, huvudvärk, snuva, värk i muskler och leder, illamående eller luftvägssymtom som hosta, andnöd eller halsont, för att undvika smittspridning.

Akuta tandbesvär och förkylningssymptom

Har du akuta besvär i munnen och feber, hosta eller förkylningssymptom måste du ringa till din klinik. Detta för att på bästa sätt kunna ta hand om dig och bidra till att undvika smittspridning. Tänk på att du alltid ska vänta tills du varit symptomfri i 2 dagar innan du besöker oss.

Munskydd när du besöker oss

Vi rekommenderar att du använder munskydd när du besöker oss. Det går bra att använda ett eget, men saknar du munskydd får du ett av oss. Samma rekommendation gäller för eventuell medföljare.

Kom frisk och gärna ensam

För att minska risken för smittspridning är det bäst om du kan komma själv till ditt besök. Undantaget är besök som gäller barn där en vuxen kan följa med. Syskon och annat sällskap ber vi stanna hemma eller vänta utanför kliniken. Den som följer med till kliniken ska självklart också vara symptomfri.

Kom så nära bokad tid som möjligt

För att undvika att flera personer väntar samtidigt i våra väntrum ber vi dig komma så nära din bokade tid som möjligt.

Digital rådgivning med tandläkare

Vi erbjuder möjlighet att träffa en tandläkare digitalt – ett smart och enkelt sätt att få råd och hjälp med lättare besvär när det gäller din munhälsa. Allt du behöver är dator eller mobil med videokamera och internetuppkoppling. Du bokar tid här på vår webbplats och loggar in med ditt BankID.

Länk till vår digitala klinik.

Varit utomlands?

Har du som patient varit utomlands och inte testat dig för covid-19 (PCR-test) när du kommit hem, bör du vänta 7-10 dagar innan du bokar tid hos oss. Är vården akut vill vi att du ringer oss och meddelar detta, så vi kan lösa det på bästa sätt. Tack för din förståelse!

Så ändrar eller avbokar du din tid

Om du har tid hos oss på Folktandvården Sörmland kan du ändra eller avboka din tid via vår hemsida, via 1177.se eller genom att ringa kliniken. Vid inget svar går det bra att lämna återbud på klinikens telefonsvarare. Kontaktuppgifter till våra kliniker.

Mer information

Folktandvården Sörmland följer fortlöpande utvecklingen och rekommendationer från Region Sörmland och Folkhälsomyndigheten för att förhindra spridning av covid-19.

Mer information om det nya coronaviruset hittar du på 1177.se och på Folkhälsomyndighetens webbplats.

Frågor och svar om coronaviruset - Folkhälsomyndighetens webbplats

Information om coronaviruset - 1177.se

Publicerat av: Samuelsson, Helen