20 mars 2020

Covid-19 – Information för dig som ska besöka Folktandvården

Om du har feber, huvudvärk, snuva, ledvärk eller luftvägssymtom som hosta, andnöd eller halsont, ska du inte besöka våra kliniker utan stanna hemma, för att undvika smittspridning! Det gäller även dig som är över 70 år, multisjuk, har svårinställd diabetes eller har hjärt- och kärlsjukdomar.

Här får du veta hur du ändrar eller avbokar din tid. Var rädd om dig själv och andra.

Sjukdomen som det nya coronaviruset orsakar heter covid-19. Den påminner om influensa med ett eller flera av följande symtom: torrhosta, feber, andningsbesvär. De flesta blir lindrigt sjuka.

Stanna hemma om du är sjuk!

Folkhälsomyndigheten uppmanar alla som har symtom, även lindriga, att begränsa sociala kontakter där smitta riskerar att överföras. Det gäller både i arbetslivet och i privatlivet och kan bidra till att minska spridningen.

Om du uppvisar symtom ska du kontakta sjukvården genom att ringa till 1177.
Har du frågor om nya coronaviruset och sjukdomen covid-19 ska du i första hand ringa det nationella informationsnumret 113 13.

Så ändrar eller avbokar du din tid

Om du har tid hos oss på Folktandvården Sörmland kan du ändra eller avboka din tid via vår hemsida, via 1177.se eller genom att ringa kliniken. Vid inget svar går det bra att lämna återbud på klinikens telefonsvarare. Kontaktuppgifter till våra kliniker.

Mer information

Folktandvården Sörmland följer fortlöpande utvecklingen och rekommendationer från Region Sörmland och Folkhälsomyndigheten för att förhindra spridning av covid-19.

Mer information om det nya coronaviruset hittar du på 1177.se och på Folkhälsomyndighetens webbplats.

Frågor och svar om coronaviruset - Folkhälsomyndighetens webbplats

Information om coronaviruset - 1177.se

Publicerat av: Samuelsson, Helen