13 juni 2017

Vinnarna i Gaddarna

Tre skolklasser från Eskilstuna och en från Katrineholm lyckades bäst i tävlingen Gaddarna som syftar till att förbättra tandhälsan hos länets elever. De belönas nu med en händelserik resa till Kolmården. Gaddarna är en viktig del i Folktandvården Sörmlands förebyggande arbete för bättre munhälsa.

– Tandborstning morgon och kväll och måttligt intag av socker är grunden till en bra tandhälsa. Med Gaddarna uppmärksammar vi detta på ett underhållande sätt, säger Kajsa Palmblad, ansvarig för Folktandvården Sörmlands skolverksamhet.

Grundsärskoleklass 4–5 och 7–9 på Årbyskolan, klass 1A på Årbyskolan, klass 4M på Djurgårdsskolan och klass 7:4 på Kunskapsskolan i Katrineholm var inte bara bäst på att borsta tänder. De hade också kreativa motiveringar till varför de skulle vinna tävlingen.

– Det är roligt att få se så många fina tävlingsbidrag och att det finns så många duktiga elever här i Sörmland som bryr sig om sina tänder. Alla som deltagit i Gaddarna är vinnare för att de nu sköter sin tänder ännu bättre än tidigare, säger Kajsa Palmblad.

110 sörmländska skolklasser i årskurs 1, 4, 7 och grundsärskolan deltog i Gaddarna som går ut på att man ska avstå från godis under två veckor och borsta tänderna morgon och kväll. Dagbok från tävlingsveckorna skickas, tillsammans med en kreativ motivering om varför just deras klass ska få åka till Kolmården, in till Folktandvården Sörmland.

För ytterligare information, kontakta

Kajsa Palmblad, Folktandvården Sörmland, 073-654 55 05.

Publicerat av: Samuelsson, Helen