7 oktober 2020

Ny VD på Folktandvården Sörmland

Caroline Klofelt- ny VD för Folktandvården Sörmland

En tandläkare med lång erfarenhet av kliniskt arbete men också som chef och ledare inom folktandvården tar nu över som ny VD för Folktandvården i Sörmland. Caroline Klofelt ser fram emot sin nya roll.

- Efter en gedigen process känns det bra att nu presentera en efterträdare till VD-posten som både styrelse och personalföreträdare enhälligt har enats kring, säger Åsa Kratz, styrelseordförande i Folktandvården Sörmland AB.

- Det känns jättebra, roligt. Jag ser mycket fram emot att börja arbeta i Sörmland, säger Caroline Klofelt.

Antalet sökande för att bli ny VD för Folktandvården i Region Sörmland var stort och efter en lång procedur är det nu klart att Caroline Klofelt kommer till länet nästa år. Hon byter då från en tjänst inom Folktandvården i Stockholm där hon arbetat i över 20 år. - Det är 22 år sedan jag blev färdig tandläkare och jag nästan hela tiden arbetat inom Folktandvården i Stockholm. Senast som klinikchef och biträdande områdeschef på huvudkontoret.

Intrycket hon hittills fått av verksamheten, och de personer hon hunnit träffa, i Sörmland är goda. - Det är ett välskött och fint bolag. Satsningen som sker på kvalitet, tandhälsa för patienterna, affärsmässighet och medarbetarnas möjlighet till utveckling tilltalar mig. Jag tror att mina kunskaper kommer väl till pass, säger Caroline Klofelt.

Caroline Klofelt börjar sin tjänst i februari 2021. Hon tar då över efter Peter Vrager som går i pension.

Publicerat av: Samuelsson, Helen