Munhälsoteamet

Förebyggande tandvård i skolan ger bättre munhälsa. Därför besöker vi varje år alla grundskolor i länet, både kommunala och fristående, och har anpassad munhälsoundervisning för eleverna i årskurserna 1, 4, 7 och särskolan. På högstadieskolorna anordnar vi temadagar där eleverna också får möjlighet att ställa frågor om sina funderingar kring munhälsa. Eleverna erbjuds också fluorsköljning. Detsamma gäller skolor i områden med förhöjt behov.

Dessutom anordnar vi tävlingen Gaddarna som går ut på att sörmländska skolelever ska avstå från godis under två sammanhängande veckor och borsta tänderna morgon och kväll. Dagbok från tävlingsveckorna skickas, tillsammans med en kreativ motivering om varför just deras klass ska vinna, in till Folktandvården Sörmland. De klasser som sammantaget lyckas bäst belönas med en resa till Kolmårdens djurpark. Gaddarna är en viktig och lekfull del av vårt uppföljningsarbete.

Tävlingsstart är vecka 36, september 2017 och pågår till och med den 20 maj 2018. Vinnande 1:a, 4:e, 7:e klass och grundsärskola reser med buss till Kolmården den 5 september 2018.

 

Publicerat av: Samuelsson, Helen
Uppdaterat: 16 april 2018