Bild på tävlingen Gaddarnas lejon

Lejon från Gaddarnas tävlingsformulär

Vinnarna i Gaddarna 2021/2022

Stort grattis till de vinnande klasserna!

De bidrag som har vunnit en heldag på Kolmården den 7 september med djuren och deras munnar och tänder i fokus är: 

Klass 1-2 Dunkers skola, Malmköping

Under tävlingsperioden ville klassen sprida kunskapen om tandborstning och sötsaker vidare. Eleverna fick i uppdrag att berätta för minst tre personer om Folktandvården Sörmlands utmaning och varför de tyckte det var viktigt. Ryktet har spridits så att tandläkaren i Malmköping kommer nog att bli arbetslös.

Klass 1 Valla skola, Valla

Man blir så glad att se en hel klass med ritade självporträtt och fotade glada munnar. Eleverna visade på nytänkande och engagemang som tog klassen hela vägen till Kolmården.

Klass 4A Långsätterskolan, Nyköping

Klassen har som alltid skött sina gaddar ordentligt och tillsammans skapat en stor tandkrämstub i syslöjden och en stor glad mun på träslöjden. Nu ska klassen få se hur djuren på Kolmården sköter sina tänder och hur viktigt det är med friska tänder även för djur!

Grundsärskola klass 1-4 Peterslundsskolan, Oxelösund

Klassen har tagit denna tävling på största allvar. Med hjälp av bildstöd och sina föräldrar har eleverna fyllt i sina svar under de två tävlingsveckorna. Tävlingen har bidragit till att eleverna är noga med tandborstningen och de har även fått en större anledning till att tänka på vad de äter och inte äter.

Klass 7B Skogstorpsskolan, Eskilstuna  - vinner biobiljetter till hela klassen (2 var).

Klassen har med stort engagemang skapat en film där de har tagit tillvara många av budskapen som Folktandvården Sörmland informerat om på skolan. De har lagt stor vikt på hur energidryck, läsk, tobak, och snus skadar tänderna.

De vinnande klasserna har blivit kontaktade.

Vi fick in totalt 96 tävlingsbidrag.

Stort tack för alla fina bidrag och det stora engagemang som
våra fantastiska barn och ungdomar har i Sörmland.

Publicerat av: Samuelsson, Helen
Uppdaterat: 23 november 2022